Tuesday, June 30, 2015

Cum Te Fură Vânzătoarele În Piață La Cântar !!!

În zilele noastre cumpărăturile pentru alimente sunt de obicei făcute în supermarketurile apărute ca din senin peste tot, dar mai există și lume care preferă fructele și legumele proaspete din piață. La tarabele din paiță vânzătorii practică prețuri mult mai mici decât cele din orice supermarket iar calitatea acestora este considerată mai bună multe dintre ele fiind crescute fără chimicale.

Totuși prețurile mici afișate pe tarabe nu înseamnă neapărat și afacerea cea mai bună pentru cumpărător. De ce spun asta? Păi,foarte simplu. Mulți dintre voi au auzit de celebrele cazuri in care cântarul din piață este măsluit și vânzătorii te păcălesc de multe ori chiar și cu câteva sute de grame la kilogram. Chiar dacă în reclama pe care o fac marfurilor pe care le au pe tarabă vânzătorii par sinceri și convingători trebuie să aveți în vedere și celălalt aspect și să vă gândiți că în spatele amabilității lor se pot afla situații de genul celei prezentate în videoclipul de mai jos.

Ce face mai precis vânzătoarea? Ea pune pe cântar cele câteva fructe sau legume cumpărate de clientă iar de talerul cu fructe este agățată o punguliță mică care are o greutate de câteva sute de grame în interior. În momentul în care pune greutatea pe celălalt taler pentru a echilibra talerele aceasta eliberează punga de pe masa rămânând atârnată și trăgând mai greu la kilogram. După cântărire aceasta are grijă ca în momentul în care ia fructele de pe cântar să ridice și punga în care se află greutatea pentru a nu da de bănuit clienților.

Atitudinea unor astfel de comercianți este intolerabilă iar cei ce au informații sau observă astfel de practici in piețe sunt obligați moral să reclame autorităților. Pentru a spera într-o lume mai corectă în care primează onestitatea și cinstea atunci va trebui ca schimbarea să pornească de la fiecare dintre noi.

No comments:

Post a Comment