Tuesday, June 9, 2015

Cele Mai Bune Frâne de Tir

Unul dintre pericolele cele mai mari pe care le întâlnesc șoferii în clipa de față în trafic sunt frânele, sau mai exact faptul că un autovehicul poate frâna brusc în fața ta, fără ca tu să ai timp să te oprești regulamentar și implicit să nu cauzezi un accident.

Dar ce se întâmplă în momentul în care nu ești la volanul unei mașini și ești la volanul unui TIR de 10 - 20 de tone încărcat la MAXIMUM?

Cum faci față în acel moment situației în care un autovehicul îți frânează brusc în față, fiind deranjat sau speriat de un animal ce îi taie calea inopinant?

Ei bine producătorii din industria automobilelor din Suedia, SCANIA, au perfecționat sistemul de frânare ale mobilelor pe care le scot de pe banda de asamblări. ”În momentul în care un TIR este transpus într-o situație de viață și de moarte, singurul atu pe care acesta îl poate avea în fața ei, este să se încreadă în totalitate în forța frânelor sale, ce îi stau sub picioare.” a declarat unul dintre reprezentații firmei în cadrul unui ceremonial auto.

Concurența pe piața fabricanților de TIR-uri este acerbă și de aceea trebuie ca fiecare dintre producători să își adune puterile spre a realiza un produs cât mai bun. Scania în momentul de față concurează puternic cu fabricantul de automobile Volvo, cei care la rândul lor au un sistem foarte puternic de frânare, lucru ce se poate vedea și în videoclipul de mai jos.

”În momentul în care am trasat traseul de desfășurare al viitoarelor modele, am decis să ne axăm puterile în special pe sistemul de frânare, doarece acesta, prin prisma mărimii mașinilor pe care le producem, nu are un efect probabil doar asupra conducătorului TIR-ului, ci acesta se poate răsfrânge asurpa altor participanți în trafic, lucru deloc neplăcut pentru nici una din părți”

Și corect, le dau dreptate, celor de la SCANIA, sistemul lor de frânare este unul extraordinar, concurează la limită cu cel al producătorilor VOLVO, lucru care mă face să mă gândesc, ”Oare unde va mai avansa în viitor perfecționarea aceasta? Ce poate fi mai bun de atât?”

Aici este clipul celor de la SCANIA: Iar aici aveți clipul celor de la VOLVO:

No comments:

Post a Comment