Friday, June 19, 2015

Au Mutat Grădinița Într-un Azil De Bătrâni - Ce S-a Întâmplat După M-a Mișcat Până La Lacrimi !

Majoritatea dintre noi știmă și nu putem nega că o casă de îngrijire medicală a bătrânilor sau mai pe scurt cunoscută sub denumirea de azil nu este locul cel mai plăcut pentru a îți petrece nici măcar câteva zile nu mai vorbim de restul vieții unei persoane ajunse deja la o vârstă respectabilă.

Pe toate caile de media se aude din ce în ce mai constant despre evenimente neplăcute ce au în centru astfel de azile de bătrâni. S-au auzit de maltratări ale celor care își petrec ultimii ani din viață în astfel de centre, înfometarea lor, gestionarea defectuoasă a cazurilor medicale apărute printre pacienți.Așadar din locul liniștit care ipotetic ar fi trebuit să fie acest azil imaginea lui a fost demonizată și mulți au preferat să găsească alte alternative în încercarea de a nu trece prin clipe neplăcute asemenea celor enumerate mai sus.

Un cuplu de americani care au o astfel de casă de îngrijire a oamenilor în vârstă s-a gândit să facă un experiment. Și-au pus întrebarea ce s-ar întâmpla dacă ar exista un loc unde tinerii și pensionarii ar veni împreună și ar petrece o parte din timp. Determinându-i astfel si pe cei în vârstă să fie atrasi de un astfel de loc și să nu îl mai considere un adevărat calvar și aducând și bucurie în inimile celor mici și sfaturile atât de prețioase de la niste persoane trecute prin viață pentru anii ce vor urma în viețile lor.

Zis și făcut au reușit să colaboreze cu o grădiniță și pentru o săptămână copii au fost aduși aici alături de persoane în vârstă. Rezultatul experimentului a fost peste așteptările acestora pe lângă bucuria care s-a putut citi în ochii fiecăruia dintre participanții la exeperiment putem să considerăm că o astfel de metodă merge aplicată în din ce în ce mai multe astfel de locuri.

No comments:

Post a Comment