Tuesday, June 23, 2015

INVENȚIA De La Samsung Pentru TIR-uri Care Te Lasă cu Gura Căscată !!!

Fie că ești șofer profesionist fie că ești doar șofer de weekend știi cât de important este un trafic cât mai fluid pentru a ajunge în condiții de siguranță la destinație și într-un timp relativ scurt. Pentru aceasta cei de gigantul coreean Samsung au venit cu o tehnologie capabilă să revoluționeze întreaga industrie a autocamioanelor.

Samsung cunoscuți mai degrabă în întreaga lume pentru producția de telefoane inteligente, tablete și alte electrocasnice au început să inoveze și în industria auto și au inventat o tehnologie denumită simplu Safety truck prin care speră să dea lovitura în ceea ce privește acestă piață pe care au pătruns fulminant.

În ce constă mai precis această tehnologie? Cei de la Samsung au implementat un sistem de camere video high definition care sunt montate în partea frontață a camioanelor, iar imaginile capturate la o înaltă fidelitate sunt redate în partea din spate a acestora pe ecrane Samsung de cea mai înaltă calitate.

Invenția celor de la Samsung vine în urma unui studiu văzut în Argentina, țară sud-americană ce se confruntă cu grave probleme ale siguranței în trafic. Conform acestui studiu cel puțin o persoană moare la fiecare oră într-un accident de mașină iar aceste accidente sunt cauzate preponderent de depășirea în condiții riscante a camioanelor în trafic.

Această tehnologie poate rezolva problemele mai ales în țările cu o infrastructură precară cum ar fi și România unde autostrăzile lipsesc în mare parte și unde drumurile frecventate de camioane sunt de obicei cele cu o bandă pe sens generând așadar o mulțime de neplăceri care duc de multe ori până la accidente extrem de grave.

Așadar cei de la Samsung merită felicitați pentru ideea avută și să sperăm că pot fi implementate cât mai repede la toate tipurile de camioane pentru că deocamdată singurele dotate cu această tehnologie sunt camioanele gigantului coreean.

No comments:

Post a Comment