Saturday, June 20, 2015

BANCUL ZILEI !!! MORI de RÂS !!! Distribuie-l și prietenilor de pe Facebook !!!

Vă propunem un banc care să vă binedispună în această zi.

Iubita plină de dragoste pentru junele ei iubit, compune noaptea un SMS:

” Iubitule. Ce faci ?

Dacă dormi, trimite-mi visele tale.

Dacă râzi, trimite-mi zâmbetul tău.

Dacă plângi, trimite-mi lacrimile tale... ”

Răspunsul tânărului nu întârzie:

” Iubita mea. Sunt la WC momentan...”

Conform dexonline.ro definiția Bancului este următoarea.Bancul este o anecdotă, o glumă.Românii sunt cunoscuți pentru simțul lor al umorului dezvoltat precum și pentru stilul inconfundabil de a face haz de necaz.

Umorul românesc este o combinație între elemente origninale și componente împrumutate de la popoarele cu care au fost făcute schimburi culturale și s-a creat un contact de-a lungul vremii.Printre popoarele care au influențat istoria umorului românesc se numără poporul latin, cel francez dar și popoarele slave și chiar hazul de necaz împrumutat de la evrei.

Printre personajele glumelor autentice românești se identifică Păcală. Acesta este un derivat e la cuvântul de vază a păcăli iar etimologii nu au identificat o origine concretă a acestuia presupunându-se că el a apărut ca o consecință a umorului românesc.

În România post 1989 personajul central al bancurilor și glumelor a fost identifica ca fiind Bulă. Bulă semnifică românul de rând considerat idiot și naiv în același timp. Un alt personaj al anecdotelor patriei noastre era chiar conducătorul mult iubit și îndrăgit Nicolae Ceausescu. Aceste glume erau interzise pe vremurile acelea însă ele circulau pe cale verbală. Un alt personaj care întruchipează prostia și de asemenea sadismul este Alinuța. Orice român a auzit măcar o dată un banc cu unul dintre personajele autentice enumerate mai sus.

No comments:

Post a Comment