Tuesday, November 3, 2015

Un Grup De Balerine Se Așează Într-o Poziție Ciudată - Dar Ce Urmează După M-a Lăsat Fără Cuvinte !!!

După cum bine știți China este țara cu probabil cea mai variată artă a dansului din întreaga lume. Asta se datorează existenței atât a dansurilor moderne dar mai ales a celor tradiționale. Dansatorii acoperă o arie foarte mare de stiluri, de la dansuri folk la cele din operă sau din balet precum și multe altele. Acestea sunt executate nu numai în timpul spectacolelor ci pot fi văzut în timpul manifestațiilor publice care sunt la modă în această țară.

Există în mod oficial 56 de grupuri etnice în China fiecare având dansul lui specific, de aici varietatea extraordinară în ceea ce privește arta dansului. Printre cele mai cunoscute dansuri chinezești care au ajuns renumite în întreaga lume se numără dansul leului și dansul dragonului care este probabil cel mai cunoscut dans din lume din cultura chineză.

După cum vă spuneam chiar dacă spre exemplu baletul este o formă de dans specifică vestului, chinezii au împrumutat această mișcare culturală și au ridicat-o la rangul de artă împletind-o cu tradițiile lor specifice și mișcări din celelalte dansuri chinezești. În acest sens vă invit să urmăriți imaginile din acest videoclip și vă asigur că veți vedea un balet de înaltă clasă executat de 16 tinere balerine.

Aceste imagini au fost surprinse la Școala Națională de Dans în anul 2013. Deși în imagini se poate observa că aceste momente fac parte dintr-un antrenament ceea ce se întâmplă în momentul în care începe să se audă muzica în difuzoare este de-a dreptul fantastic și neașteptat.

No comments:

Post a Comment