Wednesday, November 4, 2015

Ce Se Întâmplă Când O Gaură Neagră DISTRUGE O Stea !!!

Cred că mulți dintre dumneavoastră sunt interesați de ce schimbări au loc în univers. Personal universul mi se pare cel mai complex și fascinant lucru existent. Știți ce se întâmplă spre exemplu atunci când o gaură neagră atrage o stea cu ajutorul atracției sale gravitaționale? Urmăriți imaginile din videoclipul de mai jos și veți vedea ce au descoperit cercetătăroo de la NASA despre acest fenomen.

O întreagă echipă de cercetători și astronomi din Statele Unite ale americii au fost martorii unui eveniment denumit ”perturbare mareică” ce s-a produs la o distanță de peste 290 milioane ani-lumină într-o galaxie diferită de a noastră. Este cel mai spectaculos fenomen astfel denumit din ultima decadă. Iar în urma acestuia au fost produse mai multe videoclipuri sugestive cu ceea ce s-a întâmplat acolo și au fost publicate o mulțime de articole în presa de specialitate.

Printre pasajele care descriu ceea ce s-a întâmplat în urma evenimentului amintim ”Gaura neagră distruge efectiv steaua și începe un proces de înghițire a acesteia într-un ritm alert. Acesta nu este însă sfârșitul a ceea ce se întâmplă în urma acestei ciocniri, gaura neagră nu ține pasul și respinge din materialul sfărâmat al stelei către exteriorul ei.”

Un astfel de fenomen vă dau cuvântul de onoare că m-a impresionat și mi-a arătat încă o dată că facem parte dintr-un univers care este de-a dreptul fascinant prin tot ceea ce se produce în el indiferent că are loc în galaxia noastră sau în galaxii cunoscute și mai puțin cunoscute.

No comments:

Post a Comment