Friday, November 6, 2015

Șoferul De Tir Vede Prea Târziu Calea Ferată - Fii ATENT Ce Pățește !!!

Probabil una dintre cele mai mari orori ale șoferilor o reprezintă trecerea la nivel cu cale ferată. Este știut foarte bine că de-a lungul timpului au avut loc o mulțime de accidente în acest loc asta datorită neatenției șoferilor, dar mai ales a nerespectării procedurilor care se impun la o astfel de trecere. Așadar participanții la trafic putem spune că nu conferă atenția care se cuvine unei astfel de intersectări a drumului cu o cale ferată și se pot produce diferite incidente mai grave sau mai puțin grave cum este și cel din imaginile din videoclipul de mai jos.

Se recomandă în aceste locuri normal reducerea vitezei, și după caz chiar oprirea pe loc pentru a te asigura înainte de traversarea unui astfel de loc. Aceste mici detalii care nu te costă decât câteva secunde din timpul tău prețios pot face de multe ori diferența între viață și moarte. De aceea este necesar să cunoașteți foarte bine articolul 60 din codul rutier, articol ce prezintă pe larg toată problematica acestei situații din trafic.

Dacă șoferul din imagini care conduce TIR-ul ar fi respectat normele minime în ceea ce privește trecerea la nivel cu cale ferată acesta ar fi putut să evite incidentul care a avut loc imediat după lăsarea barierelor. Se poate observa cu bariera se lasă fix pe remorca acestuia iar când încearcă să dea înapoi aceasta pică între cabină și remorcă.

Din fericire acesta s-a oprit la timp deoarece se observă cum trenul trece la câteva secunde dar pagubele produse barierei de la trecerea la nivel cu cale ferată rămân aceste trebuind să plătească în urma vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere.

No comments:

Post a Comment