Monday, November 2, 2015

16 Patinatori Se Așează În Formație Pe Gheață - Dar Ceea Ce Urmează Depășește Orice Imaginație !!!

Cui nu ii plac reprezentațiile patinatorilor ce participă la proba de patinaj artistic? Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră este încântat de fiecare dată să vadă cum individual sau în pereche aceștia execută niște mișcări superbe parcă desprinse din altă lume cu o lejeritate de invidiat. Dar gândiți-vă ce spectatol minunat poate ieși atunci când nu unul sau doi patinatori se află pe gheață ci un număr de nu mai puțin de șaisprezece patinatori într-un sincron minunat reușesc să plutească și să realizeze cea mai frumoasă coregrafie creată în istoria sportului pe gheață. Urmăriți imaginile din videoclipul de mai jos și vă veți convinge singuri de talentul și dăruirea acestor patinatori.

Patinajul artistic după cum vă spuneam este unul dintre cele mai îndrăgite sporturi de iarnă și este consituit din elemente pe care le putem numi specifice cum ar fi salturile, piruetele și altele pe toată suprafașa gheții. Există în circuitul olimpic internațional patru probe majore ale acestei discipline după cum urmează: proba individuală masculină, proba individuală feminină, proba perechilor precum și proba de dans pe gheață.

Dintre disciplinele non-olimpice distingem dansul sincronizat, exact reprezentația pe care o aveți în fața dumneavoastră în imaginile acestui videoclip. Trebuie să recunoaștem că un asemenea dans sincronizat deși îl vedem foarte rar este cu mult mai spectaculos decât unul aparținând probelor olimpice.

Ca și curiozitate primele patine confecționate în lume erau făcute din oasele animalelor și legate de picior cu pielea acestora. Abia în secolul al treisprezecelea osul a fost înlocuit cu lemnul și apoi trei secole mai târziu a fost introdus și metalul de către olandezi la componența patinei.

No comments:

Post a Comment