Saturday, January 9, 2016

E O Plăcere Să Vezi Cum Culeg Francezii Strugurii Din Care Fac Cele Mai Bune Vinuri Din Lume !!!

Strugurii sunt unele dintre cele mai apreciate fructe din întreaga lume asta în primul rând datorită gustului lor senzațional dar și a faptului că au o dublă utilizare afară de consumul liber și anume fabricarea vinului. Dar pe cât de cunoscuți sunt strugurii și apreciați pe atât de greu este să obții o cultură impecabilă a acestora. În imaginile din videoclipul de mai jos veți avea ocazia să vedeți cum este făcut unul dintre cele mai importante procese care vizează culturile de struguri și anume culesul acestora.

Este bine cunoscut că la noi în țară există o multitudine de vinuri extrem de apreciate chiar și peste hotare dar din păcate după cum veți vedea suntem în urmă cu foarte mulți ani de civilizația occidentală iar la noi viticultura se face aproape ca pe vremea străbunilor noștri.

După cum vedeți aceste minitractoare de recoltare a strugurilor au fost făcute speciale pentru a putea fi utilizate printre rândurile de cultură fără a afecta strugurii aflați în alte zone decât pe rândul pe care își desfășoară activitatea. La final se poate observa cum strugurii care au fost culeși boabă cu boabă de acastă mașinărie sunt trimiși direct spre prelucrare fără a mai se pierde timp prețios.

Este într-adevăr o plăcere să urmărești un asemenea proces care se desfășoară într-un ritm de-a dreptul de neimaginat față de cazul în care strugurii sunt culeși cu ajutorul oamenilor. Cred că vor mai trece mulți ani de acum înainte până ne vom putea bucura și noi de o asemenea tehnologie avansată.

No comments:

Post a Comment