Oul reprezintă alături de lapte una dintre cele mai importante și mai ușor de produs surse proteice. Acest aliment este într-adevăr plin de caracteristici benefice organismului cum ar fi vitaminele, mineralele, grăsimile și proteinele complete. Toate acestea sunt localizate în cea mai importantă parte a oului și anume gălbenușul. Albușul este alcătuit în principal din apă și proteine dar în număr mai mic decât cele regăsite în gălbenus.
Oul care are în medie masa de 50 de grame are o valoare energetică de aproximativ 100 de caloriii și echivalența lui în valoare nutritivă este asemănătoare a 150 de mililitri de lapte sau 20 de grame de brânză sau 40 de gramne de carne. De asemenea ouăle pot fi gătite în foarte multe feluri pentru a fi ușor consumate.
Acestea pot fi coapte, prăjite în grăsimi, bătute în omletă sau folosite în diverse sosuri, creme pentru prăjituri etc. Acestea deși au o mulțime de calități sunt bogate în colesterol astfel că se recomandă un consum de maxim 4 ouă pe săptămână. Consumul de maioneză făcută cu ou trebuie evitat de către copii precum și de femeile însărcinate.
Cele mai consumate ouă sunt evident cele produse de către găini dar se consumă și alte tipuri cum ar fi cele de rață, prepeliță, struț. În imaginile din videoclipul alăturat veți vedea o serie de experimente ce au ca actor principal oul. Ce face bărbatul asta cu ele este destul de interesant. Distribuie mai departe acest videoclip dacă ți-a plăcut.
No comments:
Post a Comment