Sunday, January 17, 2016

E Incredibil De Plăcut Să Vezi Cum Transformă Bărbatul Asta O Bucată De Lut Într-un Mozaic Persan !!!

Admirăm deseori suprafețele făcute din piese de mozaic frumos colorate și armonios combinate pentru a da o senzație plăcută ochiului la vedere. Dar până se ajunge la un astfel de mozaic sunt o mulțime de procese multe dintre presupun chiar o foarte mare răbdare dar și atenție pentru ca la final bucățile de lut să se transforme într-o adevărată operă de artă.

În imaginile din videoclipul de mai jos veți vedea cum artiști ai mozaicului îl pregătesc în cel mai mic amănunt pentru ca mai târziu el să încânte privirile celor ce-l văd. Acești artiști marocani dau dovadă de cea mai mare pricepere în domeniul acesta și ne arată cum modelează simpla bucată de lut în ceva cu totul și cu totul impresionant.

Piesele care compun mozaicul sunt sculptate manual din lutul ars de soare. după ce au fost atent desenate și apoi sculptate ele sunt așezate ca într-un puzzle pe suprafețe de aproximativ un metru pătrat pentru a fi mai ușor de utilizat atunci când acoperă suprafețe mari. Forma în care iau viață aceste ”puzzle-uri este din lemn iar bucățile sunt prinse între ele cu un strat foarte subțire de ciment.

Trebuie să recunoaștem că este o adevărată artă să poți face așa ceva precum reușesc acești bărbați iar ei merită toată aprecierea pentru aceste lucruri extraordinare mai ales când vedem cât de multă muncă este pentru a face ca o suprafață să fie acoperită cu un mozaic de cea mai bună calitate. Dacă v-a plăcut acest videoclip nu eztați să îl distribuiți și prietenilor voștri.

No comments:

Post a Comment