Friday, July 8, 2016

Topul Celor Mai SCUMPE Vehicule Militare Din LUME !!!

Deși au trecut 71 de ani de la sfârșitul celui mai devastator război al omului modern. Iată că promisiunea că niciodată nu va mai exista așa ceva pe pământ stă parcă atârnată de un fir de ață. Dovada clară în acest sens sunt următoarele imagini pe care vă invit să le urmăriți cu atenție pentru a vă da seama în ce stadiu s-a ajuns.

Veți vedea așadar topul celor mai scumpe vehicule militare construite vreodată de om și care oricând pot fi angrenate într-un conflict armat cu consecințe devastatoare. Sumele care se vehiculează că au stat la baza construcției lor sunt de-a dreptul astronomice și te fac să te gândești dacă nu mai bine acestea erau folosite în scopuri umanitare având în vedere că peste 50% din populația globului se zbate să supraviețuiească.

Locul 5 - Boeing B-2 Spirit - 2,4 miliarde dolari

Acesta este un bombardier de producție americană de tipul celor stealth ce poate să lanseze atât bombe normale dar și bombe atomice. Este cel mai scump avion construit vreodată în întreaga lume.

Locul 4 - HMS Astute Submarine - 5,5 miliarde dolari

Probabil unul dintre cele mai impresionante submarine nucleare din istorie, având o lungime de aproximativ 100 de metri și capabil să care 110 membri ai echipajului. Face parte din flota Marii Britanii.

Locul 3 - Zumwalt-Class Destroyer - 7 miliarde dolari

Această bijuterie a apelor este echipată cu tehnologie ce o face invizibilă pe radare. Producția inițială comandată de marina americană a fost de 30 de astfel de nave, dar după primele două livrate, au renunțat la restul datorită costurilor exorbitante.

Locul 2 - HMS Queen Elizabeth Aircraft Carrier - 9,3 miliarde dolari

În anul 2017 va fi dat în folosința marinei britanice acest portavion care va mai avea și un frate geamăn denumit ”HMS Prince of Wales”. Cele două vor fi printre cele mai scumpe vehicule militare din istoria omenirii.

Locul 1 - USS Gerald Ford Aircraft Carrier - 13 miliarde dolari

Cel mai nou, cel mai mare și cel mai scump portavion de pe Pământ. Lungimea este de aproximativ 350 de metri, lățimea de 78 metri, iar înălțimea de 76 de metri. Poate transporta peste 75 de avioane de luptă în același timp.

No comments:

Post a Comment