Nu degeaba Olanda este supranumită ”Țara Lalelelor”, asta pentru că locuitorii acestei țări parcă sunt pur și simplu obsedați de aceste flori și le cultivă oriunde au ocazia. Câmpurile pline de lalele de diferite culori colorează viața olandezilor, dar trebuie știut că aceste flori superbe nu sunt originare din olanda și nici olandezii nu au fost primii care le-am cultivat pe pământ. Ceea ce veți vedea în imaginile de mai jos este cum muncesc compatrioții noștri pe un câmp de lalele din Olanda la strângerea acestora direct în buchete. Condițiila par dintre cele mai dificile deși acestea sunt cele mai avansate mașinării care vin in ajutorul oamenilor pentru o astfel de muncă.
Laleaua este una dintre cele mai apreciate flori la nivel mondial și este de fapt ca și popularitate a treia plantă din lume. Pare incredibil dar asa este și lucrul se datorează formei de cupă pe care o are precum și culorilor care parcă îți pătrund în suflet atunci când le privești. Lalelele sunt cultivate din prima jumătate a mileniului al doilea.
După cum aminteam și mai înainte chiar dacă Olanda este considerată ”Țara Lalelelor” acestea au fost cultivate pentru prima dată în Asia mai precis pe timpul Imepriului Otoman. Deacolo au și fost aduse în partea de vest a Europei. Lalelele fac parte din tipul de plantă cu o singură floare dar există și câteva specii, puține ce este drept, care pot avea două, trei sau chiar patru flori. Laleaua totodată are trei petale și trei sepale.
Se cunoaște până acum existența a peste 150 de specii de lalele la nivel mondial iar acestea au, țineți-vă bine, peste 3000 de varietăți de culori și forme. Pare de necrezut nu-i așa? Ei bine chiar dacă mulți cred că lalelel sunt florile acelea roșii sau galbene, și din când în când o culoare mai rară, iată că majoritatea sunt de nuanțe de care ochiul uman poate doar să se bucure fără să le numească în vreun fel.
Sursa: Youtube.com
No comments:
Post a Comment