Sunday, July 31, 2016

După ce vezi videoclipul asta nu o să mai cumperi în viața ta o pungă de chipsuri...

Trebuie să recunoaștem că una dintre invențiile secolului 20 sunt chipsurile. Frumos ambalate în pungi din ce în ce mai mari acestea fac cu ochiul de pe raft oricărui tânăr aflat în căutarea unei gustări rapide. Aromele pe care producătorii încearcă să le introducă pe piață tocmai pentru a atrage din ce în ce mai mulți consumatori fac parte din aceeași capcană pe care au urmărit să o întindă încă de la început.

Acest obicei de a consuma chipsuri din comerț îl au după cum spuneam din ce în ce mai mulți tineri încă de la vârste extrem de fragede. Trebuie știut că obezitatea și bolile cardiovasculare sunt principalul risc că s-a demonstrat că în urma consumului excesiv există un risc mai mare de apariție a cancerului la adulți.

Un studiu îngrijorător arată că peste o treime din copii consumă zilnic chipsuri de cartofi iar o mare majoritate din cei rămași măcar o dată pe spătpmână. În medie există țări la nivel global unde se consumă chiar și 100 de pungi de chipsuri pe an pe cap de locuitor. Este enorm având în vedere că o pungă pe zi consumată într-un an egal cu a bea cinci litri de ulei prăjit.

Dacă totuși simțiti nevoia să consumați chipsuri atunci ar fi mai bine să urmăriți această rețetă pe care o puteți face la voi acasă scutind astfel contactu cu fel și fel de coloranți nocivi aflați în pungile frumos ambalate de pe rafturile magazinelor. Aici măcar știți că ingredientele sunt naturale și că efectul asupra sănătății organismului nu este nici pe departe la fel de nociv precum în cazul celor din comerț.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment