Wednesday, July 6, 2016

Ce TRANSFĂGĂRĂȘAN, Ce TRANSALPINA ?! Fii ATENT Cum Arată Cel Mai TARE Drum Din România !!!

Chiar dacă în țara noastră șoselele la standarde europene sunt aproape inexistente, autostrăzile sunt neterminate și insuficiente iar discuțiile despre construcția lor sunt interminabile dar nimeni nu se apucă de treabă cum trebuie niciodată, ei bine putem să ne mândrim în acest domeniu cu câteva șosele spectaculoase care ne-au adus chiar recunoaștere peste hotare.

Toată lumea a auzit de Transfăgărășan și de Transalpina cele două bijuterii de drumuri aflate la înălțime ce se șerpuiesc prin munții Carpați și care după spusele chiar celor din străinătate care le-au văzut sunt de-a dreptul încântătoare și unice în felul lor. Dar de acum înainte cele două vor avea încă un concurent cu care se vor bate împreună pentru titlul de cea mai spectaculoasă șosea din România.

Acest drum se numește Transrarăul, iar conform legendelor locurilor pe care le străbate a fost supranumit ”Drumul Comorilor”. Zona pe care această șosea de o spectaculozitatea aproape nemaiîntâlnită o străbate este cea dintre localitățile: Pârjolata și Chiril din Munții Rarău. Drumul acesta atinge o altitudine maximă de 1400 de metri și se întinde pe nu mai puțin de 28 de kilometri. Traseul acesta face accesul mai rapid către obiective turistice cum ar fi Schitul Rarăul, Cabana Rarăul și vestitele ”minuni ale naturii” din zonă denumite ”Pietrele Doameni”.

Șoferii din România sunt încântați că vor mai avea încă o șosea de o asemenea frumusețe care oferă accesul atât la obiectivele turistice mai sus amintite dar și la peisaje care par desprinse pur și simplu din poveste. Va fi așadar Transrarăul o șosea care va

Sursa: Youtube.com

5 comments:

  1. asa ba prosti-lor arata-tii unde ma sunt padurii de furat in Romania

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Cu asa gramatica schingiuita, cum poate cineva sa zica altora "prosti"!?

      Delete
    3. ba pula mea..incepe de la pojorata...iar pietrele se numesc pietrele doamnei

      Delete
  2. Frumos,dar incomparabil cu Transaplina! ;-)

    ReplyDelete