Saturday, July 30, 2016

Așa Se Asfaltează În Cea Mai Mare Țară Din Lume ! E Incredibil Câte Utilaje Lucrează În Același Timp !

O vorbă celebră spunea ”Iarna nu-i ca vara”. Sunt convins că ați recunoscut imediat personajul care a rostit aceste cuvinte și că nu e cazul de nici o altă precizare. Veți vedea în imaginile din videoclipul de mai jos de ce am ales aceste cuvinte ca introducere. Sunt lucruri care par inexplicabile dacă te uiți mai amănunțit la imaginea de ansamblu și acesta este unul dintre ele.

Știm că una dintre cel mai mari metehne ale României o reprezintă situația dezastruoasă în care se află drumurile publice. Ei bine ați văzut și voi an de an cum în timpul verii marii asfaltatori ai țării plătiți cu contracte colosale refac asfaltul care ce să vezi după iarna cu care se încheie anul devine la fel de ”bombardat” de gropi ca și înainte. Oare care este soluția pentru a renunța la acești ”cârpaci” și a trece la lucruri serioase.

Ei bine probabil am putea să adoptăm modelul din imaginile acestea care este implementat în toate țările civilizate, dar care în Rusia se desfășoară în condiții excepționale datorită temperaturilor scăzute. După cum se poate vedea este o adevărată desfășurare de forțe atunci când este vorba de asfaltarea unei metropole. Chiar dacă orașul este practic paralizat în ceea ce privește circulația rutieră, a doua zi șoferii se pot bucura de cea mai lină cale de rulare.

La noi și dacă ar exista numărul de utilaje impresionant nu ar exista voința necesară pentru că evident românul nostru se gândește în perspectivă și își pune problema dacă asfaltez corespunzător și o lungă perioadă de timp nu mai sunt gropi eu ce o sa mai fac mai departe. Asta e probabil mentalitatea care ne-a stricat în ultimii 25 de ani și ne va strica în continuare spre deosebire de țările civilizate unde problema s-a pus întotdeauna din cealaltă perspectivă.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment