Sunday, July 17, 2016

Este Minunat Să Privești Cum Sunt Culese Lalelele De Pe Hectare Întregi În Olanda !

Chiar dacă Olanda mai este numită și ”Țara Lalelelor”, iar în imaginile din videoclipul de mai jos veți vedea ce minunății au reușit olandezii în acest deomeniu, trebuie știut că această floare îndrăgită de mulți nu este originară din aceast țară. Mai precis laleaua a apărut mai întâi conform spuselor istoricilor, acum sute de mii de ani într-o zonă coridor care era întinsă între nordul Chinei de azi și sudul Europei.

Există peste 100 de specii de lalele cu peste 3000 de nuanțe diferite. De altfel despre această floare s-a spus multă vreme că dacă ar fi avut parfumul trandafirului ar fi fost probabil cea mai îndrăgită floare de pe întreg cuprinsul pământului. În ciuda faptului că este o floare atât de delicată trebuie știut că laleaua este printre cele mai neafectate plante de boli spre deosebire de altele.

Cea mai rapidă metodă de înmulțire a lalelelor este cea prin separarea bulbilor, pentru că înmulțirea cu semințe este extrem de dificilă aceasta este făcută doar de specialiști și mai ales de către cercetătorii care lucrează la crearea de noi soiuri din această plantă. Solurile cele mai agreate de lalelel sunt cele cu caracter nisipos și argilo-nisipos.

În perioada mai-iunie când planta intră în repaus, bulbii acesteia sunt scoși din pământ și puși la păstrare în locuri special amenajate în care căldura nu trebuie să depășească 18-20 grade Celsius, nu trebuie să existe umezeală și nici razele soarelui să bată direct pe ele. Acestea sunt depozitate până în luna august în asemenea locuri iar apoi mutate în locuri cu temperatură de maxim 10 grade Celsius. Plantarea lor se va face în perioada septembrie-noiembrie și trebuie respectată distanța de minim 10-15 centimetri unul față de celălalt și adâncimea de 8-10 centimetri.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment