Saturday, July 9, 2016

Cel Mai LETAL Glonț Inventat Vreodată !!! Fii ATENT Ce DAUNE Produce drăcia ASTA !!

Încă de la apariția pistoalelor, producătorii de muniție s-au întrecut în cercetarea și dezvoltarea gloanțelor în așa fel încât ele să producă cât mai multe pagube și să fie astfel letale pentru orice ființă stă în calea lor. Veți vedea așadar în imaginile din videoclipul de mai jos cel mai letal astfel de glonț existent la ora actuală, chiar dacă pare ciudat prin formă veți vedea că în practică el face mai mult decât te-ai fi așteptat.

Denumit sugestiv R.I.P Projectile, acest glont este rezultatul cercetărilor unui grup specializat în astfel de echipamente și muniții din Statele Unite ale Americii. Acest tip de glonț este construit astfel încât să maximizeze disiparea energiei, să treacă de orice obstacol ar întâlni în calea lui. Diferențele de formă și de putere ale acestui glonț față de cele obișnuite se pot observa chiar și cu ochiul liber mai ales că atunci când îl vezi prima oară nu trebuie neapărat să îți dai seama că este un glonț.

Probabil cel mai cunoscut tip de glonț care a existat până la apariția acestuia este ”Glonțul Minie”. Acesta era destinat special puștilor vechi care se încărcau pe gura țevii. Numele acestuia este preluat de la unul dintre coinventatorii săi. Utilizarea la o scară largă a glonțului Minie a fost prima dată în Războiul Crimeei.

Odată cu apariția acestui tip de glonț, pușca a devenit arma de bază pentru infanteire. Pe lângă o mai rapidă încărcare a puștilor, glonțul Minie era și mult mai eficient în traiectorie și pagubele produse. Forma lui era conică iar materialul din care era fabricat era bineînțeles plumbul. Iată că de la acel tip simplist de glonț s-a ajuns astăzi la tehnologii nebănuite ca ar putea fi posibile la vremea aceea.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment