Saturday, July 23, 2016

Cum este fabricată o MINGE de TENIS !

Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi din istoria omenirii. Acesta este de obicei jucat între doi sportivi în proba de simplu și de patru sportivi în cea de dublu sau dublu mixt. Pentru a putea să joace sportivii au nevoie de o rachetă specială pentru tenis și de o minge de cauciu acoperită cu un strat de pâslă. În imaginile din videoclipul de mai jos veți vedea tehnologia prin care sunt fabricate mingiile de tenis în cantități impresionante.

Sportul denumit tensi se pare că este originar din Regatul Marii Britanii și a apărut la finele secolului al nouăsprezece-lea. Acesta a fost practicat mai întâi de oamenii mai înstăriți ai acelor vremuri. Primele competiții sportive de tenis au fost consemnate la Wimbledon, Londra în anul 1877. Regulile jocului au fost standardizate de federația americană de tenis de câmp în anul 1881. Tot atunci a fost organizat și primul concurs de la US Open.

Tenisul a devenit repede popular pe tot întinsul globului astfel că au apărut comeptiții însemnate și în Franța și în Australia în jurul anului 1900. De atunci cele patru turnee, Australian Open, French Open, Wimbledon și US Open au fost denumite turnee de Grand Slam și atrag an de an cei mai importanți sportivi ai acestui joc ai momentului cu premii amețitoare ce însumează zeci de milioane de dolari.

România are și ea câțiva reprezentanți ai tenisului care sunt cunoscuți la nivel internațional printre aceștia i-am putea aminti pe Ilie Năstase și Ion Țiriac. Primul dintre ei a fost de altfel și primul număr unu mondial al clasamentului internațional de tenis. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 23 august 1973.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment