Monday, July 25, 2016

Cum Sunt Culeși Pepenii De Pe Mii De Hectare În Statele Unite ale Americii !!!

Cu temperaturile ridicate care s-au instaurat la noi în țară și care se anunță că vor dura o bună bucată de timp, orice sursă de apă este binevenită pentru a ne menține organismul într-o formă cât de cât acceptabilă. Ei bine una dintre sursele de a-ți potoli setea este cu siguranță pepenele roșu. Acesta are un conținut bogat de apă și de ce să nu recunoaștem este unul dintre cele mai iubite fructe din lume.

În imaginile din videoclipul de mai jos veți putea vedea cum sunt strânși pepenii în Statele Unite ale Americii de pe o suprafață de mii de hectare. Chiar dacă spre deosebire de alte legume sau fructe aceștia nu pot fi culeși în întregime motorizat a fost inventată de către un american o tehnologie semi-automatizată prin care oamenii nu depun decât foarte puțin efort iar strânsul pepenilor de pe o suprafață întinsă nu este un adevărat chin așa cum este atunci când nu beneficiezi de nici un ajutor motorizat.

Și la noi în țară există o zonă denumită ”Patria pepenilor” de fapt mai precis ”Patria lubenițelor”, aceasta este Orașul Dăbuleni care este așezat în sudul Olteniei în apropiere de Dunăre. Zona în care este situat acesta are un sol preponderent nisipos astfel că a fost denumită sugestiv ”Sahara Olteniei”. Populația orașului este de aproximativ 12.000 de locuitori.

Agricultura este principala preocupare economică în această zonă iar solurile care vă spuneam că sunt nisipoase favorizează două tipuri de culturi: Cultura viței de vie și cultura pepenilor. În ceea ce privește cel de-al doilea tip de cultură pentru care orașul a devenit de fapt celebru în întreaga României, trebuie să știți că anual producătorii din orașul Dăbuleni furnizează peste 40 de mii de tone de pepeni atât în țară cât și în străinătate.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment