Saturday, July 9, 2016

RÂZI CU LACRIMI !!! Fii ATENT Ce Zice GPS-ul !!

În ziua de azi probabil unul dintre cele mai folosite lucruri o reprezintă sistemul GPS. Global Positioning System sau în traducere liberă în limba română Sistemul de Poiziționare Globală prin satelit este am putea spune indispensabil mai ales pentru conducătorii auto și nu numai. Ceea ce veți vedea în imaginile din videoclipul de mai jos este în schimb un alt fel de ”GPS”. Mai precis veți recunoaște vocea unui celebru actor de la Hollywood care îi va îndruma pe șoferi și va intra chiar în dialog cu ei.

Clipul face parte dintr-o campanie comercială pentru un anumit produs de acest tip, iar actorul care a fost convins să participe în această reclamă este chiar celebrul Morgan Freeman, îndrăgit sunt convins și de voi prin vocea lui inconfundabilă. Acesta a devenit celebru în întreaga lume mai ales datorită vocii având în foarte multe filme de la Hollywood în care nu apare ci este doar narator.

Sistemul de poziționare globală este o rețea de sateliți lansați în jurul Terrei în anumite puncte care transmit semnal unor receptori aflați la nivelul solului. Aceste tipuri de semnal sunt extrem de precise și furnizează datele geografice ale utilizatorului în timp real și alte caracteristici cum ar fi viteza de deplasare și ora specifică regiunii unde se află.

Sistemul a fost lansat de marina americanaă în anul 1960 și sistemul de 5 sateliți care orbitau pământul la vremea respectivă permiteau vaselor să verifice care este poziția pe apă în fiecare oră. Sistemul s-a dezvoltat extrem de rapid datorită scopurilor militare, dar între timp în anul 1983 acesta a fost dat în folosință și segmentului civil. Iar astăzi fiecare dintre noi are acces la un asemenea sistem.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment