Vi s-a întâmplat măcar o dată să uitați din ustensilele de bucătărie în apă sau într-un mediu destul de umed și după ceva timp să găsiți pete de rugină pe acestea. Este destul de neplăcut pentru că vă gândiți că trebuie să le înlocuiți definitiv când ajung într-un asemenea stadiu. Ei bine va trebui să vedeți cu atenție imaginile din videoclipul de mai jos și veți realiza că lucrurile nu sunt în totalitate pierdute chiar dacă au căpătat câteva pete de rugină sau sunt total compromise de aceasta.
Un japonez extrem de iscusit a vrut să demonstreze că dacă un cuțit spre exemplu este plin de rugină el poate fi transformat cu ușurință într-unul nou nouț care nici nu va da de bănuit cuiva că a fost într-un asemenea hal. Așadar priviți cu câtă măiestrie reușește să îl facă din nou utilizabil. Pare chiar imposibil de reușit acest lucru mai ales atunci când nu folosești o mașină electrică specială ci doar o câteva pietre abrazive de diferite mărimi.
Cuțitul este unul dintre cele mai vechi instrumente folosite de om. Acesta a apărut încă din perioada în care primii oameni locuiau în peșteri. El a fost folosit ca armă, pentru vânat și mai apoi a evoluat în a fi tacâm pentru pregătirea hranei. Acest instrument este format în mod clasic dintr-un mâner și o lamă care de obicei este metalică foarte ascuțită sau având zimți pe partea ei inferioară.
În ziua de azi au apărut și alte materiale afară de metale din care se fac cuțitele cum ar fi plasticul sau chiar ceramica. În bucătărie există o gamă largă de cuțite care au diferite întrebuințări și forme cum ar fi: cuțite pentru pâine,cuțite pentru tranșat carne,cuțite pentru pește și multe, multe altele.
Sursa: Youtube.com
No comments:
Post a Comment