Sunday, June 19, 2016

Cum Construiesc Olandezii Un TUNEL Pe Sub AUTOSTRADĂ Într-un Singur Weekend !!!

Una dintre problemele majore ale țării noastre sunt drumurile. Aceasta ar spune gurile rele sunt un coșmar, dar nu trebuie să fim așa răi. Este dreptă că șoferii pe bună dreptate sunt nemulțumiți de lipsa autostrăzilor și a drumurilor expres, fără acestea dacă stăm să ne gândim, pentru a traversa dintr-o parte în cealaltă țara noastră poți face aproape o zi. Pare incredibil mai ales în secolul XXI în care tehnologiile în orice domeniu avansează atât de repede.

Ei bine un exemplu am putea să îl luăm de la statele mai dezvoltate membre alături de noi în uniunea europeană. Se pare că în acestea construcția unei autostrăzi, unui drum sau orice ține de acestea este floare la ureche în comparație cu ce se întâmplă la noi când într-un an nu sunt construiți mai mult de 20-30 de kilometri de autostradă.

Olandezii demonstrează măiestria tehnologiilor și a seriozității cu care la ei în țară fac astfel de lucrări. După cum se poate vedea pe imagini pentru a face un tunel pe sub autostradă, acești au nevoie de numai două zile în timpul weekend-ului când aceasta nu este atât de aglomerată și poate fi blocat pe rând câte un sens de deplasare.

Toată lucrarea se desfășoară într-o viteză amețitoare, mai întâi fiind făcut jumătate de tunel într-o singură zi și cealaltă jumătate a doua zi. Oare la noi de ce nu se vrea performanță din partea celor care ne conduc și banii ajung mereu la aceleași firme care trag de timp și nu sunt în stare să asfalteze un drum în câteva săptămâni.

De multe ori am auzit vorbindu-se că suntem nerăbdători și că vrem ca toate lucrurile să fie făcute odată, dar iată că olandezii ne demonstrează că dacă îți dorești poți să faci totul extrem de repede și la același standard ridicat al calității.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment