Saturday, June 4, 2016

Cel Mai Lung TREN Din Lume !!! Te Ia Cu AMEȚEALĂ Când Vezi Că Nu Se Mai Termină !!!

Trenul a fost și rămâne unul dintre mijloacele de transport principale din istoria omenirii. Această modalitate de transport a fost pusă la dispoziția publicului larg abia în anul 1825 când a fost inaugurat primul tronson de cale ferată ce avea o lungime de aproximativ 53 kilometri și se întindea între localitățile Stockton și Darlington din Marea Britanie.

Cu toate acestea primul tren care a funcționat ca mijloc de transport pentru călători a fost funcționabil abia în anul 1830 și unea Manchester de Liverpool tot în Marea Britanie. De atunci până în zilele noastre industria feroviară s-a dezvoltat continuu și s-a ajuns la performanțe ce atunci păreau adevărate utopii.

Cea mai lungă cale ferată din lume măsoară 12900 kilometri și unește orașul Yiwu din China cu Madridul, capitala Spaniei.

Această rută a surclasat în anul 2015 TransSiberian-ul care era un simbol al căilor ferate moderne având 9287 kilometri. Aceste lucruri arată așadar amploarea pe care a luat-o fenomenul feroviar într-o perioadă relativ scurtă dacă ținem cont că prima linie ferată a fost lansată acum mai puțin de 200 de ani.

Mai mult decât atât s-a ajuns de la viteze de 1 sau chiar 2 kilometri pe oră la unele amețitoare. Spre exemplu cel mai rapid tren din lume denumit Maglev și care se deplasează cu ajutorul levitației magnetice a atins în anul 2015 o vitez de 603 kilometri pe oră. Acest tip de tren ce va circula cu viteza medie de peste 300 km/h va fi introdus pentru publicul larg în anul 2027.

În imaginile acestui videoclip puteți vedea cel mai lung tren din lume care are 137 de vagoane și o lungime de aproximativ 1870 de metri. Impresionant nu-i așa?

Sursa: Youtube.com

2 comments:

  1. ăsta nu-i nimic! am văzut pe PRO TV unul mult mai lung. un marfar american cu o lungime de peste 7 km, având în vedere că era dotat cu 682 de vagoane și 8 locomotive.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai degrabă ăla ar putea fi considerat cel mai lung tren din lume!

      Delete