Tuesday, June 7, 2016

A Ieșit Din Apă Și A Început Să Meargă Pe Uscat - Când Au Văzut Cât De Mare E Au Zis Că Nu-i Adevărat !!!

Deși la prima vedere par unul și același lucru trebuie precizat că aligatorii și crocodilii sunt de fapt diferiți prin anumite aspecte ce se referă la biologia lor dar și la modul de viață și la comportament. Aceste reptile destul de fioroase fac ambele parte din ordinul crocodilienilor, dar din familii cu totul și cu totul diferite.

Sunt cunoscute doar două specii de aligator în întreaga lume. Una dintre ele este aligatorul american care după cum și numele o indică trăiește în zona de sud-est din Statele Unite ale americii. Cea de-a doua specie este aligatorul chinezesc care bineînțeles trăiește în zonele sudice ale Chinei. În cazul crocodililor spre deosebire de aligatori aceștia sunt împărțiți în paisprezece specii.

Un prim aspect care îi diferențiază pe crocodili de aligatori este cel fizic. Crocodilii prezintă un bot mult mai lung și de o formă triunghiulară față de cel al aligatorilor. Crocodilii se împacă mult mai bine cu apa mării față de aligatori. Deși ambii pare niște animale extrem de fioroase, trebuie știut că de faptu crocodilii sunt cei mai agresivi iar ca și amenințare pentru specia umană există două specii de crocodil care fac victime cu precădere și anume crocodilul de Nil și crocodilul de apă sărată.

Aceste două specii sunt și cele care au cele mai mari exemplare care mai trăiesc pe Pământ. Ele pot să ajungă la o lungime de peste 7 metri și în același timp pot atinge o greutate impresionantă de 1000 de kilograme. Aceste două specii de crocodil sunt animalele cu cea mai puternică mușcătură dintre toate animalele existente.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment