Sfecla de zahăr este una dintre cele mai profitabil culturi la nivel mondial. Aceasta este cultivată pentu a se obține zahărul. Denumirea latină a acestei plante este ”Beta vulgaris”. În țara noastră cultura acesteia are o tradiție veche iar în perioada de după al doilea război mondial fermierii din România au cultivat-o pe suprafețe din ce în ce mai mari.
Perioada dintre 1980 și 1990 este cea mai productivă a culturii sfeclei de zahăr. Pe teritoriul țării noastre se cultivau aproximativ 250 de mii de hectare de sfelcă de zahăr obținându-se între 22 și 27 tone/hectar. Alături de obținerea zahărului ca produs principal, din sfeclă de zahăr se obține melasă și borhot, produse ce sunt utilizate în furajarea animalelor dar și pentru fabricarea de alcool etilic.
Ceea ce veți vedea în imaginile videoclipului acesta este o tehnică dezvoltată de nemți pentru a eficientiza recoltarea sfeclei de zahăr. Mașinăria asta este într-adevăr senzațională reușind să încarce într-un timp extrem de scurt într-un camion zeci de tone de sfeclă de zahăr.
Agricultura are nevoie în permanență de inovație tehnologică. Acest lucru se datorează faptului că reprezintă una dintre cele mai importante ramuri ale economiei și atunci costurile și timpul efectiv lucrat trebuie să fie reduse permanent pentru a se obține profituri cât mai mari.
No comments:
Post a Comment