Sunday, July 17, 2016

Vrei Să VEZI Agricultură Adevărată? Atunci Ia VERIFICĂ Utilajul ASTA !!!

Agricultura reprezintă una dintre cele mai vechi meserii de pe planeta noastră. Istoricii consemnează apariția agriculturii în urmă cu aproximativ 14000 de ani, cu toate că ar exista semne că această meserie este apărută chiar cu mult înainte. În acele vremuri arată istoricii hrana nu se mai procura doar prin adunarea unor plante care creșteau la voia întâmplării pe pământ și vânarea animalelor ci cultivau în mod frecvent plante din semințe și creșteau animalele în captivitate.

Agricultura este după părerea multora cea mai importantă ramură a economiei mondiale. Este și normal din moment ce aceasta asigură hrana întregii populații a planetei. Se estimează că în acest domeniu ar lucra aproximativ jumătate din populația existentă la ora actuală pe glob. Deși există țări de pe întinsul pământului unde chiar și 90% dintre locuitori se ocupă cu agricultura cum ar fi exemplul Nepalului. De partea cealaltă a baricadei se află țările ale căror grad de industrializare este cel mai ridicat și a căror populație nu depășește 2% în implicarea în această ramură esențială a economiei printre acestea putem enumera Marea Britanie și S.U.A.

Ca un paradox chiar dacă populația nu este la fel ca în cazul Nepalului implicată în acest proces, gradul sporit de tehnologizare face din Statele Unite ale Americii cel mai mare exportator al produselor agricole din întreaga lume. Exemplul de tehnologizare este grăitor chiar în imaginile din acest videoclip unde puteți vedea utilaje ce rar ajung și în posesia agricultorilor din România, în schimb în țările dezvoltate acestea sunt indispensabile.

În România după anul 1990 agriculturii i s-a acordat un rol prea puțin însemnat față de ce ar fi trebuit. Din ”Grânarul Europei” așa cum eram considerați în urmă cu multe decenii am ajuns o țară care are nevoie de reforme serioase pentru a se putea ridica la așteptările și potențialul pe care îl oferă zona în care locuim în acest domeniu.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment