Saturday, July 30, 2016

Care este diferența între o mașină de 850 cai putere și una de 10.000 de cai putere !

Dacă ești pasionat de mașini atunci clipul asta o să te ungă pe suflet. Vei vedea în imaginile de mai jos care este ”mica diferență” dintre o mașină echipată cu un motor de 850 cai putere și o mașină echipată cu un ”monstru” de peste 10 mii de cai putere. Pare evident cine se află în avantaj dar nu o te vei aștepta la deznodământul acesta de pe pista de drag.

Au fost aliniate la start cele două super mașini create special pentru asemenea curse în linie dreaptă. Dacă la prima vedere era clar că mașina care se află în avantaj este cea cu motorul mai puternic, atunci organizatorii au luat decizia să echilibreze forțele printr-un ajutor acordat bolidului de ”doar” 850 cai putere. Acesta din urmă a fost lăsat să plece cu câteva secunde mai înaintea celui de 10.000 de cai putere.

Având avantajul câtorva sute bune de metri față de mașina mai puternică se părea ca vom avea un câștigător neașteptat în ciuda faptului că fusese într-un anume fel ajutat de organizatori. Dar nimeni nu se mai aștepta ca odată plecată ca din tun mașina de 10 mii de cai putere să câștige cursa indiscutabil. Viteza cu care s-a lansat a fost una total superioară cele de 850 de cai putere astfel că a ajuns-o din urmă mai repede decât ai clipi.

Probabil nici șoferul mașinii de 850 de cai putere nu s-a așteptat la o asemenea răsturnare mai ales că el ajunsese deja la viteza maximă. Din păcate pentru el supremația motorului și-a spus cuvântul și de data aceasta. Diferența evidentă s-a reflectat în rezultatul cursei, cursă ce ar fi interesant de repetat cu două mașini care au aceeași configurație a motorului.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment