Sunday, July 17, 2016

A Luat Un Cui Și L-a Conectat La 1000 de Amperi - Nici Prin Gând Nu-i Trecea Ce Avea Să Se Întâmple !

Dacă îți plac experimentele neobișnuite făcute de oameni obișnuiți chiar la ei acasă atunci o să iubești videoclipul de mai jos. Probabil inginer de meserie acest bărbat a încercat să ne arate ce se întâmplă atunci când conectezi un cui obișnuit făcut integral din fier la doi clești care induc o intensitate a curentului de 1000 de amperi.

Amperul este unitatea de măsură conform standardelor internaționale sau așa numitului Sistem internațional (S.I.) care măsoară intensitatea curentului electric. Denumirea acestei unități de măsură a fost atribuită după numele unui celebru fizician de origine franceză Andre-Marie Ampere care a contribuit esențial la dezvoltarea electromagnetismului. Dacă simbolul obișnuit pentru amper este litera mare A, atunci când este scrisă integral denumirea acestuia se face cu literă mică.

Se poate observa cum cuiul conectat la cei doi clești și cu intensitatea de 1000 de amperi trecând prin el devine incandeșcent într-un timp extrem de rapid, iar mai apoi pe cale de consecință se rupe în bucăți. Spectaculos nu-i așa? Mulți dintre internauții care au văzut acest clip mai pricepuți în ale fizicii l-au întrebat cum a putut să ajungă la o asemenea intensitate de 1000 de amperi. Se pare că sursa de creare a acestei intensități a fost un transformator modificat al unui cuptor vechi cu microunde, după cum afirmă chiar autorul experimentului.

Trebuie să vă avertizez din capul locului să nu încercați așa ceva la voi acasă dacă nu aveți cunoștințe solide în domeniu pentru că oricând se pot întâmpla lucruri neprevăzute care pot avea consecințe dintre cele mai neplăcute ba chiar tragice uneori. Dacă v-a plăcut experimentul atunci nu ezitați să lăsați asta într-un comentariu sau să-l distribuiți mai departe și prietenilor voștri pentru a vedea și ei acest moment spectaculos.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment