Friday, July 8, 2016

Japonezii Au Inventat TRENUL GLONȚ - Fii ATENT Cât De RAPID Poți Să Circuli În AȘA CEVA !!!

Faptul că japonezii sunt una dintre cele mai avansate civilizații de pe planeta noastră nu mai este o surpriză pentru nimeni. Ba mulți ar spune că Japonia este cea mai civilizată țară, acest grad de ”civilizație” referindu-se atât la coportamentul oamenilor în societate, dar și la gradul tehnologic avansat în care se trăiește pe tot întinsul Țării Soarelui Răsare. Așadar vă invit să urmăriți în imaginile din videoclipul de mai jos o nouă minune a tehnologiei patentată de inginerii japonezi și pusă la lucru încă din anul 2007.

Transportul feroviar a însemnat un progres fantastic pentru omenire încă de la apariția lui, dar există țări precum România unde accentul pe această ramură nu se mai pune prea mult iar situația căilor ferate și a garniturilor de tren fie ele de pasageri sau de marfă să se afle într-o stare aproape deplorabilă. Exemplul poate fi luat cu ușurință de la japonezi care sunt maeștrii acestui domeniu.

N700 este un tren de mare viteză japonez care nu se remarcă printr-o viteză maximă impresionantă față de alte trenuri produse de aceștia dar este așa numitul tren glonț pentru că străbate distanțele din diferitele puncte ale țării într-un timp record. Acesta atinge o viteză maximă de 300 de kilometrii pe oră cu care poate circula constant pe porțiuni mari din drumul pe care îl are de străbătut.

Trenul glonț japonez este capabil să ia curbele cu viteze de peste 250 kilometri pe oră iar accelerația lui este impresionantă având o rată de 2,6 kilometri/h/s. Acest lucru se traduce ca putând atinge 300 de kilometri la ore în doar 3 minute. Voi ce părere aveți de această minune a tehnologiei? Credeți că vom ajunge vreodată să călătorim cu așa ceva și în România?

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment