Monday, July 4, 2016

Cea Mai TARE Iluzie Pe Care Ai Văzut-o Vreodată - Este INEXPLICABIL Ce Se Întâmplă !!!

O nouă iluzie optică a pus pe jar internetul în ultimele trei, patru zile. La concursul internațional de iluzii optice un bărbat a venit cu probabil cea mai inexlicabilă iluzie optică pe care ați văzut-o vreodată. Acestea a adus niște forme geometrice care reflectate în oglindă apăreau cu totul și cu toul altfel. Iluzia a câștigat locul întâi a concursului asta pentru că nimeni nu a reușit să explice cum face acest bărbat să pară altceva în oglindă. Vă invit să vedeți cu ochii voștrii această iluzie în imaginile din videoclipul de mai jos și vă las să descifrați singur misterele ei. Ați găsit explicația?

Iluzia optică este fenomenul de percepere a unei imagini în mod eronat față de ce reprezintă ea în realitate. Știința care studiază aceste fenomene se numește sugestiv psihologia percepției. Oamenii au fost fascinați de aceste fenomene optice de câteva mii de ani. Romanii sunt cei care au realizat printre primele mozaicuri în trei dimensiuni pentru decorarea locuințelor. Între scuplturile din paleolitic au fost descoperite sculpturi care infățișau două animale diferite dacă erau privite din perspective distincte.

Iluzia optică face ca legătura de comunicare dintre organul vizual și creier să se piardă. În majoritatea cazurilor întâlnite în viața de zi cu zi acestea două se sincronizează perfect si percep realitatea așa cum este ea dar există și aceste excepții când semnalele transmise de organul vizual este confuz iar creierul interpretează în mod eronat imaginea sau obiectul respectiv.

Exemplele de iluzii optice celebre sunt nenumărate, dar probabil cea mai simplă și mai interesantă dintre ele este cea numită tabla de șah. În pătreatele negre ale tablei de șah sunt desenate câteva puncte albe pe care creierul le percepe ca scoțând în relief porțiunea dintre ele semănând cu un desen 3D veritabil deși fără acele puncte desenate ar fi o clasică tablă cu căsuțe albe și negre.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment