Wednesday, July 6, 2016

ATENȚIE Nu Încercați Așa Ceva Vreodată !!! Cum Să Încarci Telefonul Mobil Pe Șinele De Cale Ferată !!!

Internetul e plin de tutoriale care te învață în clipa de față să faci orice în orice domeniu. Dacă vrei să gătești ceva și nu ai cea mai mică idee, găsești pe internet un video cu tot procesul explicat, dacă vrei să îți calci o cămașă și nu ai pus în viața ta mâna pe un fier de călcat de asemenea poți să înveți în doar câteva minute cum să faci așa ceva. Ei bine pe lângă toate aceste videoclipuri care sunt utile în viața de zi cu zi există și altele care îți arată lucruri la care nu te-ai fi gândit în mod normal sau care par imposibile la prima vedere. Imaginile din videoclipul de mai jos sunt relevante în acest caz și vă invit să le urmăriți pentru că niciodată nu e știe când vă vor fi de folos.

Doi ruși au dorit să demonstreze lumii întregi că există tensiune electrică în liniile de cale ferată. Pentru aceasta s-au dus mai întâi cu un aparat de măsură a tensiunii și au măsurat valoarea acesteia rezultată din cele două linii de cale ferată paralele ale unui sens de mers. Mare le-a fost mirarea să constate că între acestea există o tensiune de până la trei volți ceea ce înseamnă că atasate două fire la un consumator acesta v-a funcționa.

Demonstrația este făcută mai departe cu ajutorul unui difuzor și a unui bec de mici dimensiuni. Legate cu două fire acestea două în contact cu liniile de cale ferată au tendința difuzorul să gâjâie iar becul se aprinde și se stinge. Mai mult decât atât cei doi băieți au luat un telefon mobil obișnuit a căruit încărcător l-au conectat la liniile de cale ferată iar apoi i-au introdus celălalt capăt în telefon. Surpriză - telefonul se încarcă la fel ca la priză.

Gândiți-vă ca aflați în mijlocul pustietății fără baterie la telefonul mobil, merită încercați să îl încărcați cu ajutorul căilor ferate dacă cumva se află prin acea zonă așa ceva. Dacă vi s-a părut interesant experimentul celor doi ruși atunci vă invit să distribuiți mai departe și prietenilor voștri acest videoclip.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment