Saturday, August 13, 2016

VIDEO - PODUL Care Se ”Scufundă” În Mijlocul Mării, Dar Stai Să-l Vezi Cât De LUNG Poate Să Fie !

Dacă ești șofer o să te îndrăgostești de construcția pe care o vei vedea în imaginile din videoclipul de mai jos. În primul rând o să îți placă pentru că în România nu vom găsi în următoarea sută de ani o asemenea construcție rutieră și feroviară iar în al doilea rând pentru că pe lângă utilitatea lui de a traversa strâmtoatrea Øresund, îți dă ocazia să te simți ca într-o poveste circulând atât deasupra apei cât și pe sub aceasta.

Podul Øresund este după cum vă spuneam un pod spectaculos care traversează strâmtoarea Øresund, care esti situată între Danemarca și Suedia. Lungimea podului este posibil să nu pară spectaculoasă la prima vedere, cei doar 8 kilometri de pod până la insula artificială sunt continuați printr-un tunel care are încă jumătate din lungimea acestuia. Acesta este cel mai lung pod rutier și feroviar în același timp de pe bătrânul continent. Este așadar o punte atât pentru rețeaua rutieră cât și pentru cea feroviară între zona Scandinaviei și cea a Europei Centrale și de Vest.

Podul Øresund a fost inaugurat la data de 1 iulie 2000, iar în anul 2002 a primit premiul pentru cea mai spectaculoasă construcție. Conform statisticilor furnizate de Institutul național danez de statistică se pare că media anuală a traficului zilnic este de circa 17,500 de vehicule, așadar anual peste 6 milioane de vehicule traversează această zonă dintre zona metropolitană a capitalei Copenhaga și cea a celui de-al treilea oraș suedez ca mărime, Malmö.

Construcția acestei mega-structuri a fost începută acum mai bine de 21 de ani în 1995 și finalizată pe 14 august 1999. Prințul Danemarcei și Prințesa Suediei s-au întâlnit în mod simbolic pe data de 14 august 1999 chiar la mijlocul podului. În timpul construcției lucrările au fost îngreunate de descoperirea a circa 16 bombe neexplodate care datau de pe vremea celui de-Al Doilea Război Mondial chiar sub locul construcției.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment