Monday, August 15, 2016

La prima vedere pare un geam IMENS fixat pe o STÂNCĂ - Dar stai să VEZI ce se întâmplă în INTERIOR !

Fiecare dintre noi ne gândim că la un moment dat vom ajunge să locuim în casa visurilor noastre. Pentru unii aceasta nu este o construcție pretențioasă ci doar ceva care să te facă să te simți în largul tău, un loc primitor și cald, pentru alții în schimb aceasta trebuie să fie extrem de sofisticată și probabil să arate cum nimeni nu mai are așa ceva. Ei bine ceea ce veți vedea în imaginile din videoclipul de mai jos este o astfel de casă ideală ce cu siguranță nu ați mai văzut vreodată să se construiască.

Ideea de ceva în același timp măreț dar și liniștitor le-a venit celor de la Open Platform for Architecture sau pe scurt OPA în anul 2014. Pentru conceptul ”casa brutale” au lucrat cot la cot doi arhitecți greci pe numele lor Laertis-Antonios Ando Vassiliou și Pantelis Kampouropoulos. Aceștia au depășit barierele imaginației cu ceea ce este inspirat dintr-o construcție a celebrului Adalberto Libera în insula Capri ce datează din anii 30 ai secolului trecut.

Casa Brutale este o locuință proiectată să facă parte dintr-o stâncă abruptă, asemenea stânci găsindu-se în zona Mării Egee. Ideea de bază este aceea că toată construcția trebuie să fie integrată perfect astfel încât să nu fie peste nivelul solului iar singurul perete vizibil va fi unul integral de sticlă și practic acoperișul care poate fi sub forma unei piscine pe lângă care coboară o scară de acces în locuință.

Interiorul deși presupune 3 pereți acoperiți de stânca în care este integrată întreaga construcție este extrem de luminat asta datorită geamului imens cu vedere spre mare. Construcția se întinde pe mai multe nivele făcând-o de-a dreptul spectaculoasă. Ce mai trebuie să știți este că o astfel de construcție ar costa pur și simplu o avere și probabil va mai trece ceva vreme până când un miliardar al planetei se va încumeta să comande ca un astfel de proiect să fie pus în practică.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment