Friday, August 19, 2016

Dacă tu înțelegi cum se circulă în sensul asta giratoriu ești cel mai tare șofer din lume !!!

Dacă ești șofer amator sau profesionist sunt convins că am găsit o întrebare despre circulație la care e aproape imposibil să răspunzi corect din prima. În imaginile din videoclipul de mai jos veți vedea unul dintre cele mai ciudate locuri unde circulă mașinile. Acesta nu este situat pe un munte la mii de metri înălțime sau într-un tunel pe sub apă ci este ar spune mulți la prima vedere un ”banal” sens giratoriu.

Sensurile giratorii sunt una dintre invențiile în materie de marcaje rutiere care au ajutat în ultimii ani la scăderea numărului de accidente și implicit de victime pe șoselele din întreaga lume. Existau multe intersecții periculoase cărora doar semafoarele nu le făceau fața pentru că mulți apucau să treacă pe roșu și ieșeau incidente destul de grave uneori chiar și cu pierderi de vieți omenești.

Reducerea numărului de accidente este principalul avantaj, dar mai există unul extrem de important, mai ales în zilele noastre când traficul a crescut alarmat datorită numărului mare de mașini și se crează zilnic în marile metropole de pe mapamond aglomerații ce îți întind nervii până la maxim, este vorba despre fluidizarea traficului.

Acesta însă mie mi-a dat cu virgulă când am încercat să îl înțeleg prima datăm nu pentru că este asemănător unui sens giratoriu ci pentru că în interiorul său are un sens principal și încă cinci secundare iar dacă îl mai punem și pe el ca un întreg la socoteală ajungem să avem primul sens giratoriu din lume cu 7 sensuri giratorii. Interesant nu-i așa?

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment