Saturday, August 6, 2016

A sărit de la peste 7000 de metri fără parașută - Credeam că e imposibil să aterizeze, dar m-am înșelat !

Ca să efectuezi salturi cu parașuta din avion sau de la orice alt punct fix aflat la înălțime trebuie să ai un curaj fantastic. Ei bine dacă vei face asta vei trăi senzații imposibil de descris dar nu vei impresiona pe nimeni cu săritura ta. Pe de altă parte dacă vei face ce a făcut acest bărbat în videoclipul de mai jos atunci cu siguranță vei intra în cartea recordurilor și numele tău va fi pe buzele tuturor de acum înainte.

Luke Aikins este un pasionat de sărituri de la înălțime. El se laudă că la momentul actual are peste 18.000 de sărituri efectuate. Pentru un bărbat de doar 42 de ani e destul de impresionant acest număr. Cu toate acestea el era un anonim până să se hotărască să intre direct în paginile de istorie cu saltul lui. Deși înălțimea de 7000 de metri nu pare ceva extraordinar existând la momentul actual sărituri cu mult mai mari, un ”mic” detaliu schimbă toate datele problemei.

Dintre cei 4 săritori de la această înălțime de 7000 de metri Luke este singurul care nu are parașută în spate. Acum pare cam imposibil de a face asta nu-i așa? Trebuie să fii un pic țicnit să te încumeți la o astfel de săritură mai ales că nu se știe niciodată cu precizie unde poți ateriza. Luke fusese avertizat să poarte o parașută de siguranță dar a refuzat în ultima clipă și atfel și-a înfruntat propria moarte până la capăt.

Aterizarea a fost un succes pentru că a nimerit plasa care fusese întinsă în acest scop. Soția lui a răsuflat ușurată și s-a grăbit să fie prima care îl îmbrățișează și îl felicită pentru isprava reușită. Nebunia aceasta îl putea costa chiar viața dar numai așa a reușit să intre direct în cartea recordurilor. S-a meritat oare riscul?

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment