Friday, August 12, 2016

Ce se întâmpla atunci când vrei să furi emblema de la un Rolls-Royce de 500.000 Euro !

Dacă ești pasionat de mașini nu poți să negi că ți-ai dori să conduci măcar o dată în viața ta un luxos Rolls-Royce. Aceste adevărate bijuterii sunt produse în Anglia încă din anul 1903 atunci când compania a fost înființată. În imaginile din videoclipul de mai jos veți vedea un amănunt mai puțin cunoscut despre aceste bijuterii de mașini, secretul emblemei Rolls-Royce.

Unul dintre elementele ornamentale de clasă ale acestor mașini o reprezintă emblema de pe capota mașinii care este executată manual și care are și o istorie interesantă în spatele ei. Denumirea acesteia este ”The Spirit of Ecstasy” dar mulți o cunosc și sub denumirea de ”Emily”. Vă veți întreba evident cine este Emily?

Emily o întruchiează de fapt pe Eleanor Velasco Thornton care nu este cum v-ați aștepta o figură încoronată ci secretara lui John Walter Edward. Acesta a fost un pioner al automobilismului și era baron de Montagu. El s-a îndrăgostit nebunește de secretara lui dar iubirea lor a rămas veșnic departe de ochii lumii și doar un grup restrâns de prieteni știa despre ea. Aceasta a durat peste un deceniu și nu s-a putut concretiza pentru că Eleanor nu avea un statut economic și social potrivit pentru o astfel de personalitate. Eleanor a fost model pentru revista ”Car Illustrated” condusă de John Walter.

La ora actuală ”The Spirit of Ecstasy” este confecționată manual și placată cu aur de 24 de karate, făcând-o o atracție pentru o mașină considerată deja o bijuterie. Rolls ROyce Motors face parte din grupul BMW din anul 1998 până în prezent. Cei de la Rolls Royce au raportat profituri anuale de până la 500 milioane de lire sterline semn că mașinile lor luxoase deși foarte scumpe sunt o atracție pentru toți magnații de pe întinsul globului pământesc.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment