Sunday, August 21, 2016

Chinezii Au Inventat Parcarea INTELIGENTĂ - Stai Să VEZI Ce Face Cu MAȘINA Ta !!!

În toate marile orașe ale lumii există o problemă de actualitate și anume cea a parcărilor. Parcul de mașini în continuă ascensiune a făcut ca aceasta să fie o problemă primordială pentru a nu se crea ambuteiaje datorate mașinilor parcate aiurea mai ales în locurile aglomerat. Și dacă vorbim de aglomerație, atunci unde poate fi aceasta mai mare dacă nu în China? Ei bine chinezii veți vedea și în imaginile de mai jos vin cu o soluție revoluționară în acest domeniu.

Oricât de greu poate să pară este clar că soluția parcării pe vericală este cea câștigătoare. Suntem obișnuiți să vede parcări supraetajate și la noi în România care de multe ori mai au chiar și unu sau două nivele sub cel al solului, dar chinezii s-au gândit să facă o parcare inteligentă construită integral în subsol.

Spectaculos nu este neapărat acest fapt, deși să vezi o mulțime de mașini parcate pe foarte multe nivele în jos poate să pară extrem din acest punct de vedere, dar modalitatea în care ele ajung la locul de parcare este una de ultimă generație. Practic șoferul nu trebuie decât să lase mașina la suprafață și aceasta este preluată automat și dusă de tehnologie până la locul unde trebuie parcată. nu Nu mai trebuie să pierzi timpul cu parcarea și nici nu mai există riscul de a lovi altă mașină.

Astfel de parcări vor fi construite în perioada următoare în toate marile orașe din China. Așteptăm să se găsească o soluție și la noi poate nu neapărat atât de ingenioasă dar care măcar să rezolve o dată pentru totdeauna problema locurilor de parcare. Bucureștiul este la ora actuală sufocat de numărul mare de mașini astfel că parcările din zona centrală nu mai fac față în timpul zilei...

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment