Sunday, August 21, 2016

Nu Te-ai Urca În ASTA Când Îl Vezi Cum Arată - Dar Este Cel Mai Sigur AVION Din Lume !!!

În zilele noastre industria aeronautică reprezintă una dintre cele mai importante ramuri ale economiei mondiale. La peste un secol de la apariția primului ”aparat de zbor mai ușor decât aerul” progresele sunt inimaginabile pentru cei care zburau la vremea respectivă. S-a ajuns la o tehnologie pe care o veți vedea și în imaginile din videoclipul de mai jos astfel că avioanele sunt capabile să aterizeze oriunde reducându-se astfel riscul accidentelor și implicit a pierderilor de vieți omenești.

În această cursă a tehnologiilor în domeniul aeronautic se pare că există doi mari jucători și restul lumii neînsemnate față de ce bugete exorbitante investesc aceștia în dezvoltarea avioanelor de tot tipul, fie că vorbim de cele de transport sau cele de vânătoare. Americanii recunosc cu un fair-play de invidiat că rușii au reușit dezvoltarea unor aparate de zbor comparativ cu cele pe care le au ei fără a dispune de bugetul lor.

Această afirmație bineînțeles că le va întări mușchii rușilor care nu s-au ferit de fiecare dată prin vocea liderului lor să afirme că singura țară care le poate face față americanilor este Rusia pentru că dispune de resurse militare comparative cu ale acestora. Mulți credeau că acestea sunt doar materiale de propagandă dar iată că o confirmare vine și de peste ocean de la rivalii lor că afirmațiile nu sunt chiar exagerate.

Ekranoplanul este așadar ”mastodontul” de 1000 de tone care este capabil să aterizeze cu ușurință pe apă dar și să decoleze de pe suprafața acesteia cu o viteză amețitoare. Propulsia lui este realizată de 8 motoare cu reacție care sunt dispuse în așa fel încât să se afle deasupra avionului și nu pe lateral cum eram obișnuiți până acum. Acest mastodont poate să transporte până la 1000 de soldați.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment