Wednesday, August 17, 2016

La Început Credeam Că E Doar Un OBIECT BANAL - Dar Când Am Văzut Sfârșitul Mi-a Dat Cu Virgulă !

Cum îți poți da seama că o iluzie optică este cu adevărat reușită? Păi bineînțeles că doar atunci când până la final crezi ceva despre obiectul văzut dar de fapt este cu totul altceva. Vă veți convinge singuri de ceea ce am vrut să zic urmărind imaginile din videoclipul de mai jos. Acestea sunt probabil cele mai reușite iluzii optice pe care le-ai văzut vreodată, eu țin să recunosc că am fost păcălit de toate cele trei ”obiecte”.

În prim plan vedem masa de lucru a unui artist pe care sunt așezate câteva obiecte banale, un cub rubick, o bandă izolatoare, un obiect de încălțăminte. Pare o dezordine totală pe masa acestuia și când vedeți pentru prima dată asta nu bănuiți de fapt ce se află cu adevărat pe ea. Cubul rubick nu este rezolvat și este așezat pe o coală A4. Dar ce se întâmplă câteva secunde mai târziu când coala A4 este mutată? Cubul Rubick dispare și ne dezvăluie ce este el cu adevărat.

La fel ca în cazul cubului atunci când vezi pentru prima oară banda izolatoare de culoare albastră tinzi să crezi că doar faptul că stă drept poate să fie o problemă în acest caz, dar nu este așa. Descoperi la o privire mai atentă dacă este sau nu este cu adevărat o bandă izolatoare? La sfârșit vei fi surprins la fel cum au fost și cele peste 27 milioane de persoane ce au vizionat aceste imagini.

Ultimul obiect nu cred că mai aveți nici o îndoială că se încadrează în tiparul celorlalte două prezentate anterior. Atunci trebuie să recunoașteți că artistul acesta este un maestru în ceea ce privește iluziile. Probabil că singurul lucru care este ceea ce pare cu adevărat rămâne pisica de pe masă. Sau oare și pisica... ?

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment