Saturday, August 6, 2016

Chinezii au constuit primul autobuz suspendat din lume !! Uite cum arată această minune a tehnicii moderne !

În secolul 21 putem să spunem că nevoia de mișcare este absolut esențială pentru oameni. Fie că vorbim de drumul către locul de muncă, în scop recreativ sau orice alt tip de deplasare avem nevoie fie de un mijloc propriu pentru a efectua aceste rute fie de un mijloc de transport în comun. Ei bine în cele ce urmează veți vedea probabil cel mai revoluționar mijloc de transport în comun din istorie. Imaginile de mai jos sunt grăitoarea în acest sens.

În toate țările de pe mapamond în ultimii ani transportul în comun a pierdut teren datorită creșterii vânzării numărului de autoturisme. Tot mai mulți prefer să aibă confortul propriului mijloc de transport. Dar acest lucru a atras după el și consecințe mai puțin plăcute. Principala consecință este bineînțeles aglomerația de pe străzi care este neplăcută atât prin senzația care ți-o crează statul pe loc la semafor sau în coloană excesiv dar și întârzierile pricinuite de aceasta.

China este una dintre țările în care aglomerația a atins un nivel inimaginabil. Acest lucru îl puteți vedea în diverse capturi video de pe autostrăzile cu zeci de benzi sau de la metroul din Beijing. Aceștia s-au gândit la o soluție cu adevărat revoluționară pentru a mai fluidiza traficul în marile metropole. Autobuzul suspendat părea un proiect futurist care cu greu putea fi pus în practică dar zilele trecute spre suprinderea tuturor el a fost inaugurat și chiar funcționează.

Aceste autobuze cu un design parcă din filmele science-fiction are rolul de a permite autoturismelor de dimensiuni normale să treacă pe sub el și să nu mai blocheze circulația atât la semafoare dar și în stații. Chiar dacă este extrem de greu de manevrat aceasta are o capacitate de transport de sute de oameni ceea ce îl face ideal pentru o metropolă de milioane de locuitori cum este capitala Chinei.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment