Wednesday, August 17, 2016

Moment ISTORIC - A plonjat la linia de sosire și a câștigat Medalia de AUR pentru câțiva milimetri !!!

Evenimentul sportiv al anului 2016 nu este cum mulți s-ar aștepta Campionatul European de Fotal ci Jocurile Olimpice de Vară care se desfășoară la Rio de Janeiro, Brazilia. În zilele care au trecut de la startul competiției cu siguranță suntem dezamăgiți de prestația delegației României pentru cele doar câteva medalii obținute, dar în ciuda acestora am avut parte de spectacol la majoritatea probelor toate culminând cu momentul istoric de la cursa de 400 metri feminin.

Imaginea cu atleta din Bahamas, Shaunae Miller a făcut înconjurul lumii la mai puțin de o zi de când a reușit să cucerească titlul olimpic în proba de 400 de metri feminin. Aceasta a întrecut-o pe favorita principală a competiției sportiva Allyson Felix, din Statele Unite ale Americii cu doar 7 sutimi de secundă. Distanța la fotografia de final a părut aproape inexistentă.

Deși toată lumea se aștepta ca sportiva din Statele Unite ale Americii să învingă iată că încă odată ni s-a arătat de ce sunt spectaculoase Jocurile Olimpice și o sportivă considerată mai slabă a reușit să câștige locul 1 și implicit cea mai strălucitoare medalie. Vocile rele nu au întârziat să apară și să spună că procedeul prin care sportiva din Bahamas a luat aurul olimpic a fost unul nesportiv. Cu toate acestea forul internațional a creditat-o pe Shaunae cu medalia de aur invocand faptul că sportiva s-a împiedicat și nu a plonjat cu intenție.

Indiferent de ce spun unii sau alții rămâne o victorie istorică și prima de acest fel reușită cu un astfel de procedeu. Cine știe poate în viitor vor mai apărea astfel de momente dramatice hotărâte în urma unor plonjoane spectaculoase. Acum că a fost stabilit ca procedeu regulamentar orice este posibil.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment