Sunday, August 21, 2016

Dacă vrei să vezi ce înseamnă o AUTOSTRADĂ bine făcută, atunci trebuie să vezi cum muncesc nemții aștia !

Dacă există un lucru la care să te gândești prima oară atunci când auzi cuvântul Germania atunci cu siguranță acela este sistemul lor de autostrăzi pe care poți să circuli cu viteza care să te ducă dintr-un loc în celălalt extrem de rapid. Adevărul este că am avea multe de învățat de la nemți inclusiv din imaginile videoclipului de mai jos, dar probabil vor mai trece vreo 50 de ani până vom aveam și noi așa ceva.

Primul lucru care ar trebui remarcat este faptul că la ei se lucrează eficient astfel încât neplăcerile datorate blocării circulației pe un sens de autostradă să nu fie resimțite foarte multă vreme de șoferi. Se merge cu asfaltarea întregului sens de circulație odată astfel că nu mai trebuie să revină pentru a pierde timpul cu aceeași muncă de două ori ci totul se face de la un capăt la celălalt.

Calitatea covorului asfaltic este probabil dintre cele mai bune din lume și mai mult decât atât spre deosebire de alte locuri, cum ar fi și în România, stratul de asfalt nou turnat este la grosimea necesară. Așadar asta ar trebui să spună multe despre calitatea îndoielnică a lucrărilor de la noi unde se fac din ce în ce mai multe ”economii” la fiecare asfaltare și se ajunge ca o lucrare abia terminată să se deterioreze în foarte scurt timp.

Cum spuneam și mai înainte probabil va mai trece peste jumătate de veac până va exista o rețea intreagă de autostrăzi și la noi în țară, pentru că acum ceea ce avem este de toată jena și un drum să spunem între Constanța și Timișoara va dura o ”veșnicie” până și pentru cel mai iscusit șofer pe care îl va aduce la disperare.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment