Friday, August 12, 2016

Ești ȘOFER ? Te Enervează Limitatoarele De Viteză ? Stai Să Vezi Ce Au Inventat Suedezii !!!

Dacă ești șofer cu siguranță ai întâlnit cel puțin o dată în drumurile tale ”celebrele” de acum limitatoare de viteză. Dacă ești un șofer ce conduce regulamentar atunci aceste ”obstacole” nu ar trebui să existe, pe de cealaltă parte pentru cei care nu prea respectă regulile de circulație acestea ar trebui să se înmulțească. Dar oare cum poți să faci diferența între un șofer care conduce corect și unul care încalcă legea? Ei bine suedezii au reușit acest lucru și în imaginile din videoclipul de mai jos veți vedea în ce fel.

Vă spuneam mai înainte despre limitatoarele de viteză montate pe asfalt ei bine și în Suedia există astfel de limitatoare de viteză numai că ele sunt denumite ”Actibump” și sunt concepute să se adapteze unor situații de trafic. Interesant nu-i așa? Mai ales atunci când șoseaua devine mai ”deșteaptă” decât șoferul.

Aceste limitatoare sunt extrem de drăguțe cu șoferii ce respectă legea astfel că de fiecare dată când aceștia trec prin dreptul lor nu vor simți nici măcar că sunt montate pe șosea. În schimb diferența se face când apare un șofer grăbit care având o viteză peste cea limită admisă este imediat ”pedepsit” de limitatoarele inteligente. Acestea detectează viteza din mers cu câțiva metri înainte și aproape instant un mecanism se pune în funcțiune.

Mai precis se creează o gaură de aproximativ 60 de milimetri pe care șoferul ce va trece peste ea o va resimți și o să îl doară sufletul de mașina sa. Metoda a disciplinat majoritatea participanților la trafic din Suedia și de ce nu sperăm ca vreodată va fi adoptată și la noi această metodă de a preveni accidentele în interiorul localităților și mai ales de a pedepsi încălcările limitelor de viteză acolo unde este cazul.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment