Wednesday, January 20, 2016

Uite cum se face deszăpezirea într-o țară civilizată !!!

Anotimpul rece s-a lăsat așteptat în acest an la noi în țară dar se pare că acum își intră în drepturi și nu oricum ci cu ninsori și temperaturi de peste -15 grade Celsius. Perioada aceasta este într-adevăr foarte grea pentru toată lumea asta pentru că am putut vedea oameni pur și simplu izolați datorită ninsorilor abundente.

Acest lucru pare greu de crezut în contextul în care tehnologia a avansat atât de mult și totuși în anul 2016 există probleme în ceea ce privește deszăpezirea drumurilor. Au fost prezentate în mass-media câteva cazuri strigătoare la cer cu oameni care aveau nevoie de ambulanță iar aceasta nu a putut să ajungă la timp la ei.

Oare când vom învăța și noi de la țările mai civilizate să acționăm cu eficiență și să nu mai fim luați prin surprindere de câteva ninsori care spre deosebire de alte țări sunt mult mai blânde. Spre exemplu veți vedea cum decurge o deszăpezire într-unul dintre cele mai nordice state americane.

În zona Aurora din Nebraska, Statele Unite ale Americii depunerile de zăpadă sunt mult mai mari pe metru pătrat decât la noi cu toate acestea mașinăriile folosite reușesc să desfunde un drum în doar câteva minute fără prea mare efort după cum puteți vedea și voi în imaginile din videoclipul de mai sus. Așadar poate autoritățile de la noi vor lua aminte și banii aruncați aiurea vor fi repartizați pentru achiziționarea unor asemenea utilaje extrem de eficiente.

No comments:

Post a Comment