Sunday, January 17, 2016

I-au Dat Un Buștean Imens Și A Început Să-l Taie Cu Drujba - Când A Terminat Sculptura Am Crezut Că-mi Pică Monitorul Pe Jos

”Sculptura este o amintire, o imagine, un moment de fantezie, este o lume nouă deschisă în minte”. Acestea sunt cuvintele artistului Jordan Anderson. El s-a apucat încă de mic să cioplească bucăți mici de lemn, dar pe măsură ce timpul a trecut acesta a început să cioplească bușteni din ce în ce mai mari până a ajuns la rezultatele pe care le puteți vedea și voi în imaginile din videoclipul de mai jos.

Sculptura în lemn este viața acestui artist și după cum vedeți operele sale sunt insporate în principlal din natruă din elemenetele acesteia ce ne înconjoară. Astfel operele lui parcă prind viață în forma în care sunt prezentate deși la urma urmei sunt doar niște bucăți de lemn dar pentru artist ele niciodată nu sunt considerate un lucru material ci mai degrabă ceva care se ridică la nivel spiritual.

Jordan Anderson s-a născut într-un orășel din Minnesota, Statele Unite ale Americii și încă de mic copil a învățat să se dedice naturii, acesta o apreciază atât de mult și a avut șansa să reflecteze la experiențele sale în ale pescuitului și vânătorii astfel că toate vietățile precum căprioarele, urșii, vulturii, peștii, lupii au devenit mai târziu opere de artă din mâna lui tocmai pentru că s-a creat o legătură între el și natură din copilărie.

Multe dintre sculpturile lui pot fi admirate pe pagina lui personală iar unele au fost chiar scoase la vânzare, prețurile fiind pe măsura efortului. Dacă v-au plăcut operele în lemn ale acestui artist nu ezitați să distribuiți acest videoclip și prietenilor voștri.

No comments:

Post a Comment