Wednesday, June 1, 2016

Vrei să vezi cum se fabrică COLA ? Ia Fii ATENT Aici:

Băutura răcoritoare este de fapt termenul care definește o băutură carbogazoasă sau necarbogazoasă obținută dintr-o serie de concentrați. Una dintre cele mai căutat sortiment de băutură răcoritoare de pe întreg globul este băutura cu aromă de cola. Ei bine aceasta este probabil și băutura răcoritoare cea mai vândută din toate timpurile chiar dacă descoperirea ei datează din anul 1886. Veți vedea așadar în imaginile din videoclipul de mai jos cum se obține o astfel de băutură și ce îi dă culoarea neagră care intrigă pe atâta lume.

Prima băutură cu aromă de cola a fost inventată de John Pemberton la sfârșitul secolului al nouă sprezecelea. Acesta a brevetat substanța mai întâi ca medicament dar ulterior licența a fost cumpărată de un om de afaceri foarte puternic care a simțit că descoperirea lui Pemberton va face pur și simplu istorie în viitor.

Aroma de cola este obținută în mod special din combinarea zahărului cu ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie. Mai există și alte ingrediente în compoziția acesteia dar contribuția lor nu este atât de importantă precum a celor enumerate mai înainte. Compania care este principalul cumpărător al extractelor de vanilie din lume este Coca-Cola Corporation.

Concentratul de cola produs de aceștia este vândut mai departe diferiților îmbuteliatori de pe tot întinsul globului. Astfel aceasta a fost practic strategia care a făcut ca numărul clienților să fie probabil cel mai mare al vreunui produs în istorie. Putem spune că nu există om modern în general care nu a auzit de Coca-Cola și nu a gustat măcar o dată din celebrul produs.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment