Saturday, June 11, 2016

Cum arăta România în anul 1933 - Imagini UNICE cu țara noastră !!!

Unul dintre lucrurile cele mai dureroase este negarea originilor. Cred că ați fost și dumneavoastră în situația în care să auziți conaționali de-ai noștri care se dezic întru totul de România. Fie că au sau nu dreptate un lucru trebuie reținut locurile natale și istoria acestora nu pot fi negate el fac parte din ceea ce te definește pe tine ca om și dacă le negi este ca și cum ți-ai nega identitatea.

Chiar dacă România actuală este blamată de mulți și de multe ori pe bună dreptate nu trebuie să uităm indiferent de vremurile pe care le trăim că acest popor a fost întotdeauna unul minunat. Dovadă acestui lucru îl puteți vedea în cele ce urmează într-un colaj cu imagini grăitoare despre România și frumusețile ei pitorești.

Albumul acesta fotografic datează din anul 1933, o perioadă în care parcă se uitaseră toate lucrurile rele pe care le adusese primul război mondial, iar lumea își trăia viața în simplitate și armonie cu cei din jurul lor. Pur și simplu minunat cât de grăitoare sunt aceste imagini și cât de neobișnuite par plaiurile noastre mioritice față de zilele noastre în care aglomerația și tumultul pare să ne fi cuprins viețile.

Autorul albumului este un fotograf de origine germană Kurt Hielscher care a călătorit în majoritatea țărilor europene la vremea respectivă dar care s-a declarat cel mai mult impresionant de tradițiile românești. Hielscher a fost invitat la vremea respectivă de guvernul României să facă acest tur al țării, iar un scriitor cunoscut l-a întrebat ”de ce își pierde timpul cu o asemenea lucrare și mai ales ce crede că va găsi deosebit în România?”. Priviți în cele ce urmează imaginile minunate care au fost răspunsul lui Kurt.

No comments:

Post a Comment