Saturday, June 25, 2016

A Luat O Minge De Bowling Și A Tăiat-o În Două - Când A Văzut Ce Era Înăuntru A Zis Că Nu-i Adevărat !!!

Bowlingul este un sport care a prins din ce în ce mai multă popularitate și în România mai ales după ce în marile centre comerciale din țară au apărut săli speciale pentru te putea recrea alături de prieteni și nu numai. Acest sport presupune aruncarea unei bile ce are o greutate destul de mare pe o suprafață alunecoasă și încercarea de a dărâma cele 10 popice de la capătul aceste suprafețe. Sunt convins că mulți dintre dumneavoastră ați văzut sau chiar ați jucat măcar un joc de bowling, dar oare v-ați întrebat vreodată ce se află în interiorul bilei de o face așa grea. Ei bine veți afla acest lucru din imaginile pe care le veți vedea în videoclipul de mai jos în care un tătic a vrut să îi arate băiatului său îndrăgostit de acest sport ce surpriză ascunde această bilă.

Istoria acestui sport este de-a dreptul fascinantă. Puțini știu că acest joc de bowling datează de peste 7000 de ani, dar forma pe care o știm în zilele noastre a fost patentată în anul 1885 în Statele Unite ale Americii. De fapt până la această dată jocul se numea kegel și se desfășura prin aruncarea bilei spre 9 popice. Ei bine ne fiind admis ca și sport acesta se desfășura în barurile americane ca un joc de pariuri.

La forma aceea s-a introdus încă o popică devenind astfel bowling-ul de azi. Punctajul și celelalte reguli au fost introduse după data de 9 septembrie 1895, odată cu crearea ligii americane de bowling denumită ABC. În anul 1938 în cadrul acestui joc are loc o nouă revoluție tehnologică de această dată prin introducerea primei mașini automate de aranjare a popicelor.

De atunci a început practic bowlingul modern mai ales că din 1952 toată lumea a avut acces la aceste masinării automate pentru aranjarea popicelor. Concursurile de bowling au căpătat de atunci o din ce în ce mai mare popularitate în toate colțurile planetei.

Sursa: Youtube.com

No comments:

Post a Comment